10.9 – 11.9 2016 – SREDNJEEVROPSKI POKAL V LOKOSTRELSTVU – FINALE, Beograd

posted in: Objave 2016 | 0

10. in 11. septembra je v Beogradu potekala četrta, zaključna tekma v pokalu CEC – Central European Cup. Iz LK MINS sta se tekmovanja kot člana Slovenske reprezentance udeležila kadeta z ukrivljenim lokom Matic Jager in Nala Jurca. V posamezni konkurenci sobotnih kvalifikacij se je Nala uvrstila med kadetinjami na četrto mesto, prav tako je med kadeti kvalifikacije na četrtem mestu končal Matic s svojim osebnim rekordom 634 krogov.
V nedeljo se je tekmovanje nadaljevalo z dvoboji posamezno, kjer je Nala v osmini finala premagala tekmovalko iz Madžarske z rezultatom 6:2, v polfinalu je bila boljša od hrvaške tekmovalke z 6:4. V finalu pa je morala priznati premoč sotekmovalki iz reprezentance šele po izločilnem shoot off strelu 9:10. Matic je izpadel v osmini finala z slovaškim tekmovalcem z rezultatom 4:6 in zaključil tekmo na 6. mestu
Popoldanski del se je nadaljeval z ekipnimi mešanimi dvoboji, kjer sta Nala in Matic glede na sobotne kvalifikacije v prvem krogu naletela na ekipo iz Madžarske, ki sta jo po rezultatu 4 proti 4 v svojo korist obrnila šele z shoot off streloma z rezultatom 17*:17 (bila sta bližje centru). Polfinale jima je prinesel ekipo Hrvaške, kjer sta po napetem streljanju zopet odločala shoot off strela. Tokrat je bila razlika višja, 18 proti 16. V finalu sta se srečala s prvo slovensko ekipo in tekmo zaključila na drugem mestu.
Tekmovanje, ki je potekalo na štirih lokacijah: Kamnik, Arad (Romunija), Zagreb in Beograd je s tem končano. V skupni razvrstitvi so MINS-ovcem uspeli odlični rezultati.
Nala Jurca je v seštevku kadetinj ukrivljeni lok slavila skupno zmago, med kadeti ukrivljeni lok, kjer je v celem ciklusu nastopilo 40 tekmovalcev , je Matic Jager zasedel sedmo mesto, Nik Bizjak deseto mesto in Aljaž kaluža, ki je končal tekmovanje na štirinajstem mestu. Na tekmovanju je nastopila tudi mladinka Iva Rusjan, ki pa z nastopom na samo eni tekmi ni imela možnosti visoke skupne uvrstitve.

2016-09-11 CEC Beograd (avtor_ Jurca)