12.9.2020 3D Državno prvenstvo

posted in: Objave 2020 | 0

12.09.2020 je naš klub uspešno izpeljal 3D državno prvenstvo. V lepem sončnem vemenu je tekmovanje potekalo okrog Gradu Prestranek od 9.00 ure ko je prva skupina pričela s tekmovanjem pa do 18.20 ko je zadnja skupina prišla iz proge.  Naši tekmovalci so se odlično uvrščali na končne rezultate v vseh kategorijah in slogih.

Državni prvaki so postali: Nik Stančič DE SL, Timotej Obreza Škerjanc DE GL, Tilen Simčič Brus DE IL in Matevž Aralica Božič.

Na 2.mesto so se uvrstili: Barbara Obreza AB GL, Andrej Natlačen AB DL, Sabrina Poropat VE GL, Vanda Natlačen VE DL

3.mesto: Nika Smrdu AB GL, Vanda Natlačen AB DL, Viljem Vodopivec AB IL, Matic Košuta DE IL

4.mesto: Iztok Spinelli AB GL, Primož Mekina ML SL, Žiga Hmeljak DE IL

5.mesto: Sabrina Poropat AB GL, Špela Dolinar AB IL, Stane Natlačen VE DL

7.mesto: Stane Natlačen AB DL

12.mesto: Simon Aralica AB IL, Vlado Šivec VE GL,

14.mesto: Tomaž Natlačen AB IL,

16.mesto: Miran Kaluža VE GL, Edo Mekina VE DL

18.mesto: Anže Artač AB IL

20.mesto: Vlado Šivec AB GL

21.mesto: Anton Brus AB IL

22.mesto: Bojan Hmeljak AB IL

24.mesto: Miran Kaluža AB GL

26.mesto: Primož Mekina AB SL, Edo Mekina AB DL

Ekipa v sestavi Andrej Natlačen DL, Primož Mekina SL in Iztok Spinelli je osvojila odlično 3.mesto

V odprtem  prvenstvu Grada Prestranek člani-ice na katerega so se udeležili tudi Italijani so naši tekmovalci v skupini goli lok zasedli 2.mesto Barbara Obreza, 3.mesto Nika Smrdu, 4.mesto Istok Spinelli, 5.mesto Sabrina Poropat, 20. Vlado Šivec, 25.mesto Miran Kaluža. V skupini instinktivni lok je 4.mesto zasedel Vilijem Vodopivec, 5.mesto Špela Dolinar, 14.mesto Igor Gajič, 15.mesto Simon Aralica, 18.meso Tomaž Natlačen, 22.mesto Anže Artač, 26.mesto Anton Brus in 28.mesto Bojan Hmeljak. V skupini dolgi lok je 2,mesto zasedel Andrej Natlačen 3.mesto Vanda Natlačen, 7.mesto Stane Natlačen in 26.mesto Edo Mekina. 26.mesto v skupini sestavljeni lok pa je zasedel Primož Mekina.

Tekmovanje je potekalo po korona pravilih. Štart je bil leteči določen s časovnico na štartni listi, ki je bila v treh skupinah. Prvi so odšli na progo Instinktivni in dolgi lok na vsakih 6 min po štirje tekmovalci. V drugem sklopu so odhajali na 7 min razlike tekmovalci z golim lokom, v tretjem sklopu pa so sohajali na progo z presledkom 8 min tekmovalci z sestavljenim in lovskim lokom. Spremstvo naših članov po pravilniku o ravnanju z orožjem so imele skupine v kateri so bili samo tekmovalci mlajši od 18 let. Tudi na ogrevalni progi je bila vodena časovnica, saj se se lahko ogrevanja udeležili samo tisti, ki so imeli do štarta svoje skupine največ 40 min. Pregled opreme vsake skupine je bil tik pred štartom po časovnici. Podelitev medalj pa je bila po končanem streljanju vsake kategorije/sloga posebej. Vse medlje je podeljeval predsednik LZS g. Marjan Iler, ki je nadzoroval tudi obnašanje tekmovalcev in organizacijo glede na novi korona virus. Vsi smo se držali predpisanih pravil.

Pohvaliti je potrebno tudi vse člane, ki so odlično pripravili progo in pridno tudi vse pospravili po končanem tekmovanju, pa tudi vse tiste, ki so kakorkoli sodelovali v organizaciji in izpeljavi tekmovanja. Pohvale smo prejeli za organizacijo in lepo izpeljano progo od mnogih tekmovalcev.

Naš klub sta med sodniki zastopala Frane Merela in Maruša Gajić.

Posebej se pa moramo zhvaliti tudi trenerju konjeniškega kluba, ki je omogočil poskusno jahanje vsem otrokom, ki so tekmovali na DP.