13.5. – 18.5.2019 EMPOK Čatež

posted in: Objave 2019 | 0

PO ZLATU NA MENDARODNEM TURNIRJU APRILA V KAMNIKU SLOVENSKA MLADINSKA EKIPA LOKOSTRELCEV SLAVILA ZMAGO  TUDI  NA PRVI TEKMI EVROPSKEGA MLADINSKEGA POKALA V ČATEŽU

V težkih vremenskih razmerah, ki jim je cel pretekli teden botroval dež in veter, je slovenska mladinska lokostrelska reprezentanca v sestavi Nik Bizjak, Sergej Podkrajšek in Žiga Ravnikar Sloveniji med enajstimi ekipami pristreljala zlato medaljo. Do zmage so prišli tako, da so premagali ekipe Velike Britanije, Nemčije in Italije, na koncu pa so se v finalu pomerili še z ekipo Češke. Prepričljivo zmago so slavili že po zaključenih treh setih. Nik Bizjak je individualno tekmovanje končal na 17. mestu. Tekmovanja v Čatežu se je udeležil tudi Matic Jager v kategoriji kadetov. V mešanih ekipah je zasedel 9. mesto, individualno pa 33. mesto. Uspešen je bil tudi na turnirju v Kamniku, saj je v mešanih ekipah osvojil zlato, posamično pa srebrno medaljo.

Fantje pa se pripravljajo že na naslednje mednarodne tekme in sicer drugo tekmo mladinskega evropskega pokala, ki bo julija v Bukarešti in svetovno mladinsko prvenstvo avgusta v Madridu.