02.06.2018 Šolsko zunanje državno prvenstvo – Ilirska Bistrica

posted in: Objave 2018 | 0

V soboto 2.6. se je v Ilirski Bistrici odvilo Zunanje šolsko državno prvenstvo. Iz Postojnske občine so se tekmovanja udeležili otroci iz OŠ Miroslava Vilharja, OŠ Antona Globočnika in iz OŠ Prestranek. Iz OŠ Antona Globoćnika so bili štirje tekmovalci. Najbolje se je uvrstila Tinkara Kogej Kardinar, saj je med učenkami 4-6 razred ukrivljeni lok zasedla drugo mesto. Borut Konstantinovič je bil med učenci 1-3 razred šestnajsti, Stian Hreščak sedemnajsti in Gal Škrbec enaindvajseti. Iz OŠ Miroslava Vilharja je bilo devet tekmovalcev in najbolje se je odrezala Dana Dolenc Rijavec ki je med deklicami 1-3 razred goli lok zasedla drugo mesto. Aljaž Kaluža pa je bil med učenci 7-9 razred tretji. Med dečki 1-3 razred goli lok je bil Jernej Stibilj deveti, Matevž Aralica Božič trinajsti, Maks Čehovin štirinajsti Nejc Obreza petnajsti in Adraž Bajc devetnajsti. Med učenkami 4-6 razred goli lok je Ajda Stibilj zasedla trinajsto mesto. Timotej Obreza Škerjanec pa je bil med učensi 4-6 razred peti.

Ekipno je ekipa OŠ Miroslava Vilharja v sestavi Aljaž Kaluža, Timotej Obreza Škerjanec in Jernej Stibilj zasedla tretje mesto.
 

Med dijaki smo tudi imeli dva tekmovalca. Nala Jurca je med dijakinjami ukrivljeni lok zasedla drugo mesto. Matic Jager pa je bil med dijaki ukrivljeni lok ravno tako drugi.

Čestitamo vsem.

2018-06-02 Šolsko zunanje DP Ilirska Bistrica