10. 02. 2018 – Člansko državno prvenstvo – Vrhnika

posted in: Objave 2018 | 0

V soboto, 10.2. je na Vrhniki potekalo Absolutno dvoransko državno prvenstvo v lokostrelstvu. Na tekmovanju so se zbrali najboljši slovenski lokostrelci, med njimi pa je barve postojnskega MINS a branilo kar deset tekmovalcev. In zopet niso razočarali.
Po dopoldanskih kvalifikacijah, kjer se jih je kar šest uvrstilo v izločilne dvoboje, se je popoldne začel najzanimivejši del prvenstva. Pri moških z ukrivljenim lokom je blestel Rok Bizjak, ki si je pokoril vso slovensko elito in osvojil prestižni naslov absolutnega državnega prvaka. V finale je prišel brez izgubljenega niza in tam po napetem dvoboju slavil z 6:5 proti konkurentu iz Kamnika. Nik Bizjak in Matic Jager sta morala nasprotnikoma priznati premoč v četrtfinalu in sta tako zasedla sedmo oz. osmo mesto. Aljaž kaluža in Dejan Savić sta osvojila sedemnajsta mesta. Pri ženskah so imeli MINS ovci dve tekmovalki, žal pa so kvalifikacije poskrbele, da sta se srečali že v četrtfinalu, tam je Nala Jurca premagala Ivo Rusjan z 6:0, napredovala v polfinale, kjer je izgubila in se uvrstila v mali finale. Žal ji je tudi tam zmanjkalo kanček sreče in je po napetem dvoboju osvojila nehvaležno četrto mesto. Iva je bila sedma. Matej Grad je nastopil med člani dolgi lok in zasedel deveto mesto. Med člani sestavljeni lok je Primož Mekina osvojil sedemnajsto mesto. Nastopila je tudi Nina Hočevar, njen rezultat pa je štel le za ekipno točkovanje.
V ekipnem tekmovanju je imel MINS dve ekipi. Ekipa članic v sestavi Nala Jurca, Iva Rusjan in Nina Hočevar je osvojila drugo mesto, prav tako je ekipa v sestavi Rok in Nik Bizjak ter Matic Jager osvojila drugo mesto.
Že v ponedeljek pa je Rok Bizjak odpotoval v Yankton v ZDA kjer bo zastopal slovenske barve na prihajajočem Svetovnem dvoranskem prvenstvu.

2018-02-07 Člansko indoor DP Vrhnika