01.07.2017 – 3. CEC – Dugo Selo

posted in: Objave 2017 | 0

V soboto, 1. julija 2017 je na Hrvaškem v Dugem selu blizu Zagreba potekala tretja tekma za Srednjeevropski pokal v lokostrelstvu. Na tekmi je tokrat iz LK MINS nastopila le Nala Jurca, ki tekmuje v kategoriji kadetinj z ukrivljenim lokom.
V dopoldanskem delu so potekale kvalifikacije, kjer je Nala v številčni konkurenci zasedla četrto mesto. V popoldanskem času pa so potekali dvoboji.
V prvem krogu je imela nasprotnico iz Hrvaške, ki jo je odpravila z 6: 0, v četrtfinalu ji je nasproti stala tekmovalka iz Srbije, katero je premagala z 6:4. V polfinalu se je pomerila z kolegico iz reprezentance Sanjo Tevž in po nekaj slabših strelih izgubila z 6:0. Sledila je borba za tretje mesto, kjer ji je nasproti stala hrvaška reprezentantka Tihana Kovačič. Obe sta prikazali odlično streljanje, tako da je bil po petih setih izid poravnan na 5:5 in sledil je odločujoči shoot of strel. Obe sta ustrelil 9, vendar pa je bila Nalina puščica bližje centru , kar ji je prineslo končno tretje mesto.
Nala je po treh tekmah tudi trenutno vodilna kadetinja z ukrivljenim lokom v tem tekmovanju. Odločitev, če bo ubranila lanskoletno zmago pa bo padla septembra v Budimpešti na Madžarskem.

2017-07-01 CEC Hrvaska (avtor_Jurca)