14.05.2017 – Lokostrelsko zunanje regijsko prvenstvo – Ankaran in Vavta vas

posted in: Objave 2017 | 0

V nedeljo 14.6.2017 je v Ankaranu in Vavti vasi potekalo Lokostrelsko regijsko prvenstvo osnovnih in srednjih šol. Naši najmlajši in malce starejši člani so se na samem tekmovanju odlično odrezali in ponovno smo domov odnesli medalje in pokale. Iz Postojne se je tekmovanja udeležilo 19 učencev iz OŠ Miroslava Vilharja in štirje učenci iz OŠ Antona Globočnika. Iz OŠ Miroslava Vilharja je bila med učenkami goli lok 1-3 razred Ajda Stibilj tretja, Dana Dolenc Rijavec deveta, Renata Popovič deseta in Lara Kogovšek dvanajsta. Med učenci Ukrivljeni lok 1-3 razred je bil Rok Jambrošič četrti. Pri učencih goli lok 1-3 razred je bil Jernej Stibilj tretji, Timotej Obreza Škerjanec peti, Matevž Aralica Božič petnajsti in Jan Povše sedemnajsti. Med učenkami ukrivljeni lok 4-6 razred je bila Zala Jošt tretja, med učenkami goli lok 4-6 razred pa je bila Pia Černjač sedma. Med učenci 4-6 razred ukrivljeni lok je bil Lars Avčin Mlakar četrti, pri sestavljenem loku je bil Žak Lončarek drugi, pri golem loku pa je bil Erazem Jošt četrti, Gal Žmak dvajseti, Amon Mihael Ivanovič pa štiriindvajseti. Med učenci 7-9 razred ukrivljeni lok je bil Aljaž Kaluža prvi, Matevž Mulec drugi in Matic Jager tretji. Učenci OŠ Miroslava Vilharja so domov odnesli tudi 3 pokale za prva mesta in sicer med učenci 1-3 razred v sestavi Ajda Stibilj, Jernej Stibilj in Timotej Obreza Škerjanec, med učenci 4-6 razred v sestavi Zala Jošt, Erazem Jošt in Žak Lončarek ter med učenci 7-9 razred v sestavi Aljaž Kaluža, Matevž Mulec in Matic Jager.
Odlično so se odrezali tudi učenci iz OŠ Antona Globočnika. Med učenci 1-3 razred ukrivljeni lok je bil Aleks Škrbec drugi, v isti kategoriji pri golem loku pa je bil Gašper Jenček šesti. Med učenci 4-6 razred goli lok je bil Vitan Golubovič Blaško prvi, Nik Stančič pa trinajsti.
Omeniti pa velja tudi našega člana Mekino Primoža, ki je streljal za OŠ Jožeta Krajca Rakek in je med učenci 7-9 razred sestavljeni lok zasedel tretje mesto.
Imeli pa smo tudi tekmovalko v Vavti vasi in sicer Nala Jurca je med dijakinjami zasedla četrto mesto.

Čestitamo vsem za odlične rezultate.

2017-05-14 Solsko regijsko Ankaran (avtor_ Stibilj, Skrbec)