11.2. – 12.2.2017 – Državno dvoransko prvenstvo – Vrhnika

posted in: Objave 2017 | 0

V soboto 11.2. in nedeljo 12.2 se je v Vrhniki odvilo državno dvoransko prvenstvo. Minsovci so v teh dveh dnevnih ponovno posegli po odličnih rezultatih.
V soboto so se za člane odvile kvalifikacije ostale kategorije pa so dobile medalje že v soboto. Med veterankami goli lok je bila Sonja Kocjančič prva, med veterankami dolgi lok je bila Irena Šantelj ravno tako prva. Med veterani ukrivljeni lok je bil Stane Natlačen drugi, pri veteranih goli lok je bil Miran Kaluža četrti, Vlado Šivec pa sedmi. Med mladinkami ukrivljeni lok je bila Iva Rusjan četrta, pri mladincih ukrivljeni lok pa je bil Nik Bizjak prvi. Pri kadetninjah ukrivljeni lok je bila Nala Jurca druga. Med kadeti ukrivljeni lok je bil Matic Jager tretji. Med dečki ukrivljeni lok je bil Aljaž Kaluža prvi, Dejan Savič pa četrti, pri dečkih sestavljeni lok je bil Primož Mekina tretji. Pri dečkih goli lok pa je bil Luka Milost drugi. Med mlajšimi deklicami ukrivljeni lok je bila Tinkara Kogej Kardinar druga, Jošt Zala šesta, Ajda Perko pa osma. Pri mlajših dečkih ukrivljeni lok je bil Gregor Jernejčič osmi. Med mlajšimi dečki goli lok je bil Vitan Golubovič Blaško drugi, Erazem Jošt tretji, Lars Avčin Mlakar pa peti. Na ekipnem državnem prvenstvu so med mladinkami ukrivljeni lok postale ekipne državne prvakinje Nala Jurca, Tinkara Kogej Kardinar in Iva Rusjan. Pri kadetih ukrivljeni lok pa so postali ekipni državni prvaki Dejan Savič, Aljaž Kaluža, Matic Jager.
V nedeljo pa so se odvili dvoboji za absolutno državno prvenstvo. Med članicami dolgi lok je bila Vanda Natlačen prva (1. v kvalifikacijah), Vita Kontić druga (2. v kvalifikacijah), Maruša Rusjan četrta (3. v kvalifikacijah), Irena Šantelj pa peta (peta v kvalifikacijah). Med članicami goli lok je bila Nika Smrdu tretja (druga v kvalifikacijah), Sonja Kocjančič peta (4. v kvalifikacijah), Mirjana Perko pa osma (8. v kvalifikacijah). Med članicami ukrivljeni lok je bila Nala Jurca četrta (3. v kvalifikacijah), Iva Rusjan pa deveta (12. v kvalifikacijah). Med člani dolgi lok je bil Matej Grad tretji (1. v kvalifikacijah), Andrej Natlačen deveti (13. v kvalifikacijah), sedemnajsta pa sta bila Jaka Rusjan (24. v kvalifikacijah) in Sašo Merkač (25. v kvalifikacijah). Med člani goli lok so bili sedemnajsti Miran Kaluža (19. v kvalifikacijah), Vlado Šivec (24. v kvalifikacijah) in Konrad Jurca (25. v kvalifikacijah). Med člani ukrivljeni lok je bil Rok Bizjak drugi (1. v kvalifikacijah), Matic Jager peti (14. v kvalifikacijah), Nik Bizjak (3. v kvalifikacijah) in Aljaž Kaluža (10. v kvalifikacijah) sta bila deveta, Janez Škrbec (17. v kvalifikacijah) in Stane Natlačen (24. v kvalifikacijah) pa sta bila sedemnajsta. Med člani sestavljeni lok je bil Primož Mekina triintrideseti (34. v kvalifikacijah). V absolutnem ekipnem državnem prvenstvu je ekipa Mins Postojna I v sestavi Rok Bizjak, Nik Bizjak in Matic Jager dosegla prvo mesto. Ekipa članic ukrivljeni lok v sestavi Nala Jurca, Iva Rusjan in Tinkara Kogej Kardinar si je pristreljala tretje mesto. Ekipa članov dolgi lok v sestavi Matej Grad, Vanda Natlačen in Vita Kontić je ravno tako dosegla tretje mesto.
Čestitamo vsem za odlične rezultate in dosežke.

2017-02-11 Dvoransko drzavno Vrhnika (avtor_ Jurca)