3.3.2015 – ROK BIZJAK STRELJA ZA BRON NA SVETOVNEM PRVENSTVU V ANKARI

posted in: Objave 2016 | 0

Mladi lokostrelec Rok Bizjak, član Lokostrelskega kluba MINS iz Postojne in član slovenske mladinske reprezentance, nadaljuje cikel dobrih uvrstitev tudi v letošnjem letu. Na svetovnem prvenstvu v Ankari bo v soboto v dopoldanskih urah streljal za 3. mesto in bronasto odličje. Danes dopoldne se je namreč po treh zmagovitih dvobojih uvrstil med štiri najboljše mladince na svetu. V četrtem dvoboju je po suverenem dvoboju s po kvalifikacijah na prvo mesto uvrščenim Davidom Pasqualuccijem izgubil po izločilnem strelu, v katerem je zadel 9 krogov od 10 možnih.
Tudi ekipa mladincev z olimpijskim lokom v postavi Rok Bizjak, Gašper Štrajhar in Žiga Ravnikar je zasedla v kvalifikacijah odlično 5. mesto z novim državnim rekordom 1731 krogov in bo jutri nadaljevala tekmovanje v dvoboju z ekipo Rusije. Posamično sta Gašper in Žiga zasedla 9. mesto.
Na svetovnem prvenstvu v Ankari pa Slovenijo zastopa v članskih vrstah Ana Umer, ki je na tekmovanju zasedla 9. mesto, kakor mladinec s sestavljenim lokom Staš Modic. Dejan Sitar in Toja Černe s sestavljenim lokom tekmovanje nadaljujeta v popoldanskih urah.