20. – 21.2.2016 – Dvoransko državno prvenstvo – Ljubljana

posted in: Objave 2016 | 0

V soboto in nedeljo je potekala najpomembnejša slovenska dvoranska tekma. MINS-ovci so bili najštevilčnejši klub na tekmovanju, saj je nastopilo kar 39 tekmovalcev, pohvalijo pa se lahko z veliko bero medalj, tako na državnem, kot na absolutnem državnem nivoju.
V soboto so prva mesta in s tem naslov državnega prvaka po kategorijah osvojili Natlačen Vanda 2 x, Nina Hočevar in Godeša Matej. Druga mesta so osvojili Vita Kontić, Rok Bizjak, Nik Bizjak, Aljaž Kaluža, Primož Mekina, Ajda Perko in Klemen Godeša Na tretja mesta pa so se zavihteli Sonja Kocjančič, Stane Natlačen, Mitja Podkrajšek, Nala Jurca in Zala Jošt.
Naslov prvaka v ekipnem delu pa so si priborile ekipa članic dolgi lok, ekipa veterank goli lok in ekipa mladink ukrivljeni lok. Na drugo stopničko so stopile ekipa članice goli lok 2, na najnižjo pa ekipa članic goli lok 1 in ekipa člani dolgi lok.
V nedeljo pa je potekalo tekmovanje na absolutnem nivoju, tako posamezno kot ekipno. In tudi tukaj so MINS – ovci pustili močan pečat. V kategoriji ABS ukrivljeni lok ženske je Nina Hočevar osvojila tretje mesto, z enakim lokov v moški konkurenci je bil tretji Rok Bizjak. V golem loku ženske je Nika Smrdu osvojila drugo mesto. Največji uspeh pa je bil pri ženskah dolgi lok, saj je prvo mesto osvojila Vanda Natlačen, Vita Kontić pa je bila tretja.
Blesteli pa so tudi v ekipnih dvobojih. Pri članicah goli lok ekipno je prvo mesto osvojila ekipa 1 v sestavi Mirjana Perko, Barbara Godeša in Anja Stojanovič, tretje mesto v isti kategoriji je osvojila ekipa 3 v sestavi Irena Šantelj, Jelka Kaluža in Vanda Natlačen. Pri članicah ukrivljeni lok je ekipa v sestavi Nala Jurca, Nina Hočevar in Iva Rusjan osvojila drugo mesto, prav tako druga je bila ekipa članov ukrivljeni lok v sestavi Rok in Nik Bizjak ter Maric Jager. Pričakovano je naslov državnega prvaka osvojila ekipa članov dolgi lok v sestavi Jaka Rusjan, Vita Kontič in na tekmovanju nenadkriljiva Vanda Natlačen. Prav Vanda pa je bila tudi najboljša tekmovalka turnirja, saj je , razen v svoji kategoriji nastopila z dolgim lokom tudi v kategoriji golega loka in bila tudi tam najbolša. Vanda je pretekli vikend na DP osvojila kar šest zlatih in eno bronasto medaljo. Za srčno borbo in ustvarjanje dobrega navdušenja pa se zahvaljujemo tudi vsem tekmovalcem in spremljevalcem, ki so bili z nami na tekmi.

Rezultati