12.12.2015 – 15.Memorial Mateja Šabca

posted in: Objave 2015 | 0

5. tekma za slovenski pokal se je odvijala v Šolskem centru v Postojni. 15. memorial Mateja Šabca je bil obiskan z rekordno udeležbo tekmovalcev iz vse Slovenije, Hrvaške, Italije in Srbije med katerimi je bila prisotna skoraj vsa slovenska reprezentanca. Med 245 udeleženci je tekmovalo prav tako rekordno število domačih tekmovalcev – kar 45. Tekmovalce je pozdravil tudi župan Igor Marentič.
Na najvišjo stopničko so stopili Vanda Natlačen ter Matej in Klemen Godeša. Na drugo Rok Bizjak, Stane Natlačen, Vlado Šivec in Primož Mekina. Na tretjo stopničko pa Zala Jošt,Mirjana Perko, Marc Miloš, Edo Mekina, Nala Jurca in Nik Bizjak. Četrto mesto so osvojili Sonja Kocjančič, Maruša Rusjan, Tomaž Natlačen in Ajda Perko. Tudi ostali Minsovci so zasedli odlična mesta kar je v slovenskem pokalu, v katerem tekmuje 31 klubov, še povečalo razliko pred drugo uvrščenim klubom iz Budanj kar za 805 točk. Do konca dvoranskega pokala sta še dve tekmi, kar pomeni, da si je LK MINS Postojna že zagotovil zmago.
Sodniki so ocenili organizacijo kot vrhunski dosežek pri organizacijah, saj niso našli nobenih napak. Tekmovanje je potekalo tekoče brez kakšnih prekinitev, za kar so poskrbeli disciplinirani tekmovalci, pridni delavci in seveda odlična organizacija. Pohvala gre prav vsem članom kluba in ostalim sodelujočim v organizaciji tekmovanja. Še posebej pa se zahvaljujemo Tatjani Rusjan za odlično delo na semaforju. Kljub prestavitvi tekmovanja iz 5. na 12. December, nas je obiskal tudi naš simpatizer Miklavž in obdaril prav vse tekmovalce z majhnim darilom. Tatjani in Maruši Rusjan ter Ireni Jager pa zahvala za peko dobrot s katerimi so poskrbele za dobro počutje organizatorja in sodnikov.

Irena Šantelj

Rezultati