26.9.2015 – DRŽAVNO PRVENSTVO FITA 70/50m krog

posted in: Objave 2015 | 0

Pretekli konec tedna je bil za člane Lokostrelskega kluba MINS iz Postojne eden izmed najbolj napornih in tudi najvažnejših vikendov v celem tekmovalnem letu.
V soboto je v Kamniku potekalo državno prvenstvo v disciplini FITA 70/50m krog. V oblačnem vremenu je svoje znanje med nastopajočimi dokazovalo devet tekmovalcev postojnskega kluba.
Zopet so padali tudi državni rekordi.
Med mlajšimi dečki ukrivljeni lok je naslov državnega prvaka z novim državnim rekordom odnesel Miha Godeša, prav tako je naslov DP osvojil Rok Bizjak med mladinci ukrivljeni lok, Rok je bil tudi zmagovalec kvalifikacij v absolutni konkurenci. Najboljši v kategoriji mlajših dečkov sestavljeni lok je bil Klemen Godeša.
Na odlična druga mesta so se po res napetih bojih uvrstili Nala Jurca med kadetinjami ukrivljeni lok z novim osebnim rekordom, Godeša Matej med dečki sestavljeni lok in Aljaž Kaluža med mlajšimi dečki ukrivljeni lok.
Miha in Aljaž sta tudi na tej tekmi dokazala da trenutno nimata konkurence v svoji kategoriji, saj sta se tako na pokalnih tekmah kot tudi na DP med sabo udarila za zmago.
Sedma mesta sta osvojila Nik Bizjak in Matic Jager, Matevž Mulec pa je zasedel enajsto mesto.

rezultati